Initiatieven

Ontdek de projecten die we steunen

Zazou Kriebels

Ontdekken. Beleven. Groeien.
Logo ZazouKriebels - Tekening Spelende kinderen
InitiatiefZazouKriebels
TypeSportclub
Start2018

Ons onderzoek startte al in 2015 waarbij we twee jaar lang hebben onderzocht hoe kinderen voor een bepaalde sport kiezen, welke gevolgen dat heeft en hoe we dat beter kunnen gaan begeleiden. Na ons theoretisch onderzoek zijn we gestart met de theorie in de praktijk te gaan uitvoeren.

In 2017 zag Zazou Kriebels het levenslicht. Dankzij Zazoukriebels kunnen kinderen zelf ontdekken wat ze graag doen en goed kunnen.

Als sportclub zijn we gespecialiseerd in de sportoriëntering en beleving van kinderen. We bieden een uniek traject aan waarbij we kinderen laten groeien in hun motorische basisvaardigheden zodat ze een stevige basis krijgen om op te bouwen.

Eenmaal de fundamenten er zijn nemen we de kinderen mee op ontdekkingsreis binnen de verschillende sporten. We laten kinderen zelf ontdekken wat ze graag doen en goed kunnen. Na de ontdekkingsreis leggen we een kleine test of waarbij we de talenten meten van de kinderen. Elk kind die het volledig traject doorloopt zal een brede basis mee krijgen én voldoende geproefd hebben van verschillende sporten waardoor hij/zij zijn of haar talenten goed zal kennen.

Bovenstaande kennis zorgt voor de ideale ingrediënten om een doordachte sportkeuze te maken met positieve gevolgen op verschillende domeinen!

Meer info vind je op de website​.

Met de ZazouGroup zetten we ons iedere dag opnieuw in om maatschappelijk het verschil te kunnen maken

Zazou+

360°- view op de sportwereld
YouTubekanaal - zazouplus - zazou+
InitiatiefZazouKriebels
TypeYouTube kanaal
Start2021

Begin 2021 lanceerden we ons eigen YouTube-kanaal, Zazou+, met enkele kwalitatieve formats waarbij sport centraal staat. Met deze formats geven we de kijker een 360°- view op de sportwereld. Zo krijgen ze een beeld voor én achter de schermen.

30 dagen profbasketter

 In de reeks van 30 dagen topbasketter volgen we Nathan (een niet-basketter) die zich 30 dagen lang laat onderdompelen bij niemand minder dan basketbalclub Filou Oostende. Dertig dagen lang zal hij zich optimaal voorbereiden om mee te trainen met de eerste ploeg onder leiding van hoofdcoach Dario Gjergja. Met de reeks geven we een unieke kijk achter de schermen van 21-voudig landskampioen Filou Oostende en het leven van een professional basketter. Het volledige team van Filou Oostende werkt hieraan mee. Daarbij wordt geen enkele inspanning vermeden en laten we de proefpersoon het échte werk doen.

Sportfreaks

Sportfreaks is een maandelijkse talkshow in de vorm van een podcast (met video) die gepresenteerd wordt door Jeroen Vanbelleghem, gekend als commentator van Eurosport. Samen met zijn gasten fileert hij de voorbije sportmaand en blikt hij vooruit naar de komende sportevents. Elke sportfreak zal zijn of haar hart kunnen ophalen bij Sportfreaks!

De productie van al de videocontent die op het kanaal verschijnt, wordt verzorgd door media-en marketinghuis Ventoux.

YouTube kanaal - Zazou-plus - het team